Noi

"E nefiresc de tarziu in mine si in lucruri... Sa ma intorc unde copil asteptam tocmai anii de acum? Hai sa fugim! Imi curg amintiri pe ochi si pe tample, si simt cum incepe un nou inceput..."
 
AcasaFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiți | 
 

 Ce inseamna pictura?

In jos 
AutorMesaj
Aki-chan
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 45
Varsta : 27
Localizare : In buda lui Aki~adica ma cac~
Data de inscriere : 07/06/2008

MesajSubiect: Ce inseamna pictura?   Sam Iun 07, 2008 11:35 pm

Pictura este materia dominantă utilizată de către pictori și care pune în aplicare diferite materiale (pigmenți en pudră, guașe, uleiuri, acrylic, cerneală, etc.) destinată exprimării personale si creerii operelor de artă. Cuvîntul pictură denumește de asemenea si opera însăși creată cu această tehnică. Utilizate în decorația interioară și pentru tot tipul de obiecte din viața cotidiană, picturile utilitare sînt produse vîndute, într-o bună parte din lume, în rafturile magazinelor cu produse uzuale, casnice sau de santier, produsele specifice artiștilor fiind vîndute mai mult în raioanele de „Arte-frumoase”. De la începutul celui de-al XX lea secol, artiștii au experimentat noi direcții, și au încercat să spargă normele și tabuurile întroducînd în operele lor materiale din diverse domenii. Pictura ca și material se prezintă în general sub formă lichidă, și este aplicată în funcție de utilizare într-unul sau mai multe straturi, cu un penson, un rulou sau prin proiecție. Culorile pot fi și sub formă vîscoasă și se pot aplica prin utilizarea unor cuțite speciale (ca niște mici mistrii). Ïn practica artistică sau domestică pictura se aplică uneori și cu mîna (pictura parietală, arta contemporană) dar mult mai des cu pensula, cu ruloul, cu cuțitul și chiar cu mătura la unii artiști contemporani care lucrează în plan, pe foarte mari suprafețe. În mod industrial, se utilizează și coulori en poudră, aplicate prin proiecție electrostatică iar pe urmă coapte.

Pictura este compusă în general din trei componenți :

* pigmentul , care dă couloare și opacitate (Pămînt de Siena, de exemplu) ;
* liantul(agent de lipire), care leagă pigmentul și dă consistență și transparență (ulei de in, rășine, gumă arabică ...) ;
* diluantul, care face ca pictura să fie lichidă și ușurează aplicarea ei (ulei de terebentină) ; după aplicare, diluantul se evaporează și pictura se întărește (se spune că se usucă).

Ïn afară de pigment și de liant, mai găsim în pictură și diferite produse care îmbunătățesc elasticitatea și rezistența picturii. Putem găsi de asemenea și sicative (produse care îmbunătățesc uscarea). Putem recunoaște unele curente artistice după modul în care au folosit solvanții si sicativele (foarte sumbru în Nordul Europei, foarte clar în Italia). Culorile sub formă de pudră nu au solvant. Liantul este des un produs care se transformă în polimer, pictura formează atunci un strat de plastic ; această polimerizare se poate face prin evaporarea solvantului, sau prin expunerea la caldură ( coacerea într-un cuptor).

* Oamenii au pictat de un timp de șase ori mai lung decât timpul în care au folosit un limbaj scris.
* Desenarea este un proces de a face semne pe o suprafață prin aplicarea presiunii cu o unealtă în mișcare.

Istoria picturii

Cele mai vechi picturi rupestre sunt cele de la Grotte Chauvet din Franța, de acum 32.000 de ani, fiind gravate și pictate cu ocru roșu și pigment negru și sunt reprezentări de cai, rinoceri, bizoni și mamuți. Alte exemple de asemenea picturi se găsesc în toată lumea.

Astăzi, multe din operele de artă cele mai importante, precum Mona Lisa, sunt picturi.

Un mediu se referă la materialul folosit (de ex. pigmenți) precum și la liantul, suportul sau la mijloacele tehnice utilizate în producerea imaginii

* pictură cu pigmenți organici animali
* pigmenți organici vegetali
* angobe și glazuri ceramice
* fresca/pictura allŽfresco
* pictura cu culori acrilice
* Acuarelă
* Airbrush
* Guașă
* pictura în tempera
* pictură în ulei
* Pastel/cretă colorată
* Encaustica
* Cerneală/tușuri (laviuri)
* cloisonné/pictura cu emailuri
* Intarsii din lemn
* Intarsii din marmora, piatra sau alte materiale
* Mozaic cu pietre naturale
* Mozaic cu pietre din ceramica sau sticla
* coloranți textili sintetici
* Sisteme cromatice industializate (CMYK)
* Sisteme cromatice virtuale (RGB) pentru tuburi si cristale lichide
* lumini și proiecții colorate
* vitralii/sticle colorate

_________________

kao likes you,or not *hm*
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://zugaikotsu.forumotion.co.uk
 
Ce inseamna pictura?
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Noi :: Arta :: Pictura-
Mergi direct la: